Karin Ylva Larsen

🏠 Kontorsamtaler i Oslo

 

 

Som psykolog er jeg opptatt av at du skal føle deg møtt, forstått og ivaretatt uansett hvilke utfordringer du står overfor eller hvilke tanker og følelser du bærer med deg. 

For noen er svangerskap og livet som forelder svært etterlengtet, mens det for andre er mer uplanlagt og kanskje et sjokk. Uansett utgangspunkt, så kan følelsene som oppstår under et svangerskap og i de påfølgende årene være vonde, overraskende og kanskje til og med skamfulle. Å bli mamma eller pappa kan påvirke mange ulike deler av oss selv og livet. Jeg er særlig opptatt av hvordan det å bli forelder kan gjøre noe med hvordan vi selv vurderer vår egen barndom, og hva vi tar med oss inn i foreldrerollen. 

Jeg har særlig kompetanse på og interesse for spiseforstyrrelser og ufrivillig barnløshet.

Kroppslige endringer i forbindelse med graviditet kan være triggende for de som tidligere har hatt eller har en spiseforstyrrelse, mens andre opplever graviditeten som en motivasjon til å jobbe seg ut av spiseforstyrrelsens regime. Å ikke klare å gi slipp på spiseforstyrrelsen selv under et svangerskap eller som nybakt mamma kan for noen medføre mye skyld og skam. Jeg vil gjerne hjelpe deg gjennom disse krevende prosessene.

Ufrivillig barnløshet er for de fleste det rammer svært krevende, sårt, energitappende og altoppslukende. Noen er åpne om prosessen, mens andre holder det for seg selv. Uavhengig av emosjonell støtte fra omgivelsene og en eventuell partner kan det være en ensom prosess. Kanskje håndterer du det ulikt fra partneren din, noe som kan være kilde til konflikt og en ekstra byrde i en allerede krevende situasjon. Da kan det være godt å ha noen å prate med.

Jeg har flere års erfaring fra spesialisthelsetjenesten med behandling av ulike angstlidelser, OCD, samt hudplukking- og hårnappingslidelse, og er her for deg som opplever angst i forbindelse med graviditet og småbarnstid.

Jeg er tilgjengelig for samtaler i Oslo (Grünerløkka) på mandag ettermiddag.

Bilde Karin