Ellen Risanger

🏠Kontorsamtaler i Haugesund
💻Digitale samtaler

⭐Ufrivillig barnløshet | Fødselsangst | Traumatiske fødselsopplevelserJeg vil gjerne være her for deg som er ufrivillig barnløs og deg som opplever svangerskapet eller småbarnslivet som krevende. Til vanlig jobber jeg med barn og ungdom, og er mamma til to små jenter.

Engasjementet mitt for det emosjonelle aspektet ved fertilitetsbehandling kommer fra min egen erfaring med dette. Det har gitt meg en forståelse av hvor sårbar man plutselig kan bli. Usikkerheten og mangelen på kontroll kan føles overveldende, og mange har behov for å prate med noen for å håndtere følelser som frykt, sorg, frustrasjon, sjalusi eller utfordringer i parforholdet.

Jeg er opptatt av fødselsforberedelser, og har tatt kurs i hypnobirthing. Dette er en fødselsforberedende teknikk som kan bidra til å takle smerter og frykt under fødselen, for å få en bedre fødselsopplevelse. Dette kan være nyttig både for deg som ønsker å føle deg mer forberedt og trygg på fødselen, og for deg som har fødselsangst. Jeg vil gjerne hjelpe deg i dine fødselsforberedelser, og har fokus på det du har behov for. Det er viktig for meg at du skal få en sterkere følelse av kontroll og selvtillit, og at du skal få en så god fødsel som mulig.

Som gravid og småbarnsforelder er man mer utsatt for bekymringer, angst og depresjon. Jeg tilbyr samtaler hvor det kan være rom for å snakke om det du opplever som vanskelig og slitsomt. Sammen kan vi se på verktøy du kan bruke for å mestre dette.

Jeg er opptatt av å lytte til deg og dine utfordringer, og tilpasser samtalen og terapien til dine behov. Skulle du ønske å ha med partner er du selvfølgelig velkommen til det!

Ellen 5

Bestill samtale med Ellen

 

Se våre andre psykologer:

Alle  🏠Kontorsamtale

💻Digital samtale  💕Parsamtale

 

Mine bloggposter

Oxytocin under fødselen

Ellen 5

Ellen Risaker er en av psykologene i Klinikk Partum. Hun tilbyr digitale samtaler og kontorsamtaler i Haugesund.

Les mer om Ellen

av Ellen Risaker

Margareta Brodèn har beskrevet graviditeten som en viktig overgangsperiode i livet, og fødselen som noe ukjent, ukontrollerbart, uunngåelig og uforutsigbart. Å føde er noe veldig kroppslig og intuitivt. Hver fødsel er unik, og du kan ikke vite hvordan din fødsel vil bli. Samtidig opplever veldig mange at det å forberede se…

Les mer...…

Hva hjelper mot fødselsangst?

Ellen 5

Ellen Risaker er en av psykologene i Klinikk Partum. Hun tilbyr digitale samtaler og kontorsamtaler i Haugesund.

Les mer om Ellen

av Ellen Risaker

Å være engstelig for fødselen er helt normalt både for gravide og deres partnere. Faktisk regner man med at 5-10% av alle gravide har alvorlig fødselsangst, og enda flere har en frykt for fødselen uten at den er så alvorlig at den kan kjennetegnes som angst. Det finnes mye du kan gjøre for å jobbe med egen engstelse, og fo…

Les mer...…